Kedves Érdeklődő!

Örömmel értesítjük, hogy a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram online jelentkezési felületét 2021. november 10-én megnyitottuk a pályázók számára (https://apply.diasporascholarship.hu/) a 2022/2023-as tanévre. A pályázat magyar és angol nyelven egyaránt benyújtható.

A teljes pályázati anyag beadásának határideje 2022. január 31. – 23:59 (Közép-európai idő). 2022. január 5-én online tájékoztató alkalmakat rendezünk az ösztöndíjprogramról, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, családjaikat, tanáraikat.

A rendezvény angol nyelvű és a Zoom felületen kerül megrendezésre. A belépési link a Tempus Közalapítvány honlapján történő regisztráció után érhető el. A belépéshez szükséges adatokat a regisztráció visszaigazolásakor fogjuk megküldeni. Az esemény előtt lehetőségük nyílik előzetesen is feltenni felmerülő kérdéseiket a Padlet felületén, mely az alábbi linken érhető el:

https://padlet.com/intezmenyikonzultacio/ob1e1u8p72p9o745

Kérdéseiket természetesen az eseményen is várjuk majd. Figyelmükbe ajánljuk továbbá a program magyar és angol nyelvű honlapját, amely minden fontos információt tartalmaz https://diasporascholarship.hu/.

 

Kérdéseiket természetesen emailben is várjuk diasporascholarship@tpf.hu.

Várjuk szeretettel az online tájékoztatón, illetve köszönjük, ha az információt a tájékoztató eseményről, valamint a pályázati felület megnyitásáról továbbítja a látókörében jelen lévő érdeklődőknek is. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi felsőoktatási képzésekhez a magyar diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező emberek számára. A program fő célja azok támogatása, akik szeretnének visszatérni magyar gyökereikhez, és olyan területeken szakemberekké válni, amelyek hozzájárulnak a diaszpóraközösségek jólétéhez is.

Amennyiben nincs kötődése Magyarországhoz, nem rendelkezik magyar gyökerekkel, de Magyarországon szeretne tanulni, kérjük, engedje meg hogy felhívjuk figyelmét a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramra, melynek célja, hogy a külföldi hallgatók Magyarországon folytassák felsőoktatási tanulmányaikat. A program a küldő országok/területek oktatásért felelős minisztériumai és Magyarország között aláírt kétoldalú oktatási együttműködési megállapodásokon alapul. Jelenleg több mint 80 küldő partner vesz részt a programban 5 különböző kontinensről. (A küldő partnerek listáját a következő oldalon tekintheti meg: https://stipendiumhungaricum.hu/partners/)

Bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre.

Üdvözlettel:

 

STUDY IN HUNGARY IGAZGATÓSÁG / DIRECTORATE FOR STUDY IN HUNGARY Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 1438 Budapest 70, Pf. 508. T: (+36 1) 237 1300/346 mellék | F: (+36 1) 239 1329

stipendiumhungaricum.hu | diasporascholarship.hu tka.hu | studyinhungary.hu | alumninetworkhungary.hu