Magyarország Torontói Főkonzulátusa „Tisztítsd Meg a Környezeted!” címmel szemétszedési akciót és gyermekrajz-videópályázatot indított. A cél az volt, hogy a rendelkezésükre álló eszközök segítségével felhívják a figyelmet rá, minden egyes személy aktív védelmezője lehet a minket körbe vevő teremtett környezetünknek.

A Főkonzulátus, illetve a kanadai magyar külképviseletek, e kezdeményezéssel a Magyarország Kormánya által, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett 2021. november 29. és december 5. között megrendezésre kerülő Planet Budapest 2021 elnevezésű, a világ jövőjéről és a fenntarthatóságról szóló rendezvényhez, illetve annak szellemiségéhez kívánt csatlakozni. A kezdeményezés nemcsak Kanada-szerte, de még Magyarországon is követőkre talált.

Az akció megformálásához hozzájárult a környezetvédelem fontosságának mindig hangot adó Vékony Zoli producer, zeneszerző is. A szakmájában elismert és népszerű zeneszerző alkotócsoportjának „Föld dala”/ ”Be the change” című dalát választotta himnuszául a Torontói Főkonzulátus. A 2014 decemberében készült alkotást a megjelenésekor a Föld nemhivatalos védőhimnuszaként említette a sajtó, és most, 6 évvel később is örömmel használta fel – ha úgy tetszik hasznosította újra -  a külhoni misszió.     

Örömmel osztjuk meg a #CleanYourEnvironment akciónkban résztvevő, környezetünkre odafigyelő kanadai magyarokról készült összeállításunkat.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&app=desktop&v=jXre5DzdQPw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR25_zcjnF9Sfc5Izc6MOQfUzGj5upFYLvrZGC0kGao2ODCZcjg8mrCin-M