12 Nov

Új beutazási szabályok a Kanadába belépők számára

 

A koronavírus terjedésének lassítása és csökkentése érdekében, a kanadai kormány új beutazási szabályt hirdetett ki mindazok számára, akik külföldről Kanadába utaznak.

2020. november 21-ével kezdődően minden Kanadába utazó légiutasnak kötelező pontos adatokat közölni az ArriveCAN mobilalkalmazáson keresztül, még mielőtt gép fedélzetére szállna. Az utasnak pontos információt kell adni az útvonaláról, az elérhetőségéről, és a karantén tervéről (hacsak felmentést nem kapott a Mandatory Isolation Order rendeleten keresztül), majd egy a COVID-19 tünetekre összpontosító állapot önértékelést is végeznie kell. Kanadába való belépésekor a kanadai bevándorlási hivatal tisztje ellenőrzi az utas által leadott adatok valódiságát.

Annak ellenére, hogy e kötelezettségek azokra vonatkoznak, akik légiúton érkeznek Kanadába, a kanadai kormány erősen ajánlja az ArriveCAN alkalmazás használatát azoknak is, akik szárazföldi vagy vízi határátkelőn érkeznek.

Kanadába való érkezése után, annak számára, akinek kötelező a 14 napos karantén, az első 48 órán belül jelentkeznie kell a karantén helyszínéről.  A karantén ideje alatt, az utazónak kötelező naponta COVID-19 tüneteket figyelemmel követnie saját magán az ArriveCAN alkalmazás segítségével. Mindazok, akik nem az ArriveCAN alkalmazás használatival adják le a kért információkat, egy megadott 1-800-as számon keresztül kell naponta kapcsolatba lépnie a hatósággal.

 

Bővebb információkért kérjük látogasson el a hivatalos kanadai honlapra:

 

https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html