21 Mar

 

thumb

Tisztítsd meg a környezeted!

 

Magyarország Kormánya 2021 novemberében „Planet Budapest 2021” címmel szervezi meg a világ jövőjéről és fenntarthatóságáról szóló rendezvényét, mely Közép-Európa legnagyobb eseménye és szakmai rendezvénye.  Az eseményhez, illetve annak szellemiségéhez csatlakozva, a Torontói Főkonzulátus munkatársai is fel szeretnék hívni a figyelmet a környezetünk védelmének fontosságára. 

Az ENSZ közgyűlése határozatának köszönhetően március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja, amikor is világszerte az erdők és a fák jelentőségéről emlékezünk meg. Az alkalomhoz kapcsolódóan, csatlakozva a hasonló nemzetközi, magyarországi, illetve kanadai kezdeményezésekhez, a Torontói Főkonzulátus, az Ottawai Nagykövetség, a Diaszpóra Tanács kanadai regionális szervezetei és a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara együttműködésében szemétgyűjtési akciót szervez! 

 

Ha te is szeretnél részt venni az akcióban, akkor nem kell mást tenned, csak annyit, hogy - a lakóhelyedre vonatkozó járványügyi előírások figyelembevételével –  menj ki az általad kiválasztott parkba, erdőbe és szedd fel a lehető legtöbb szemetet. Egyénileg, de családdal vagy barátokkal még kellemesebb szabadidős program lehet. A jól elvégzett munkáról még a helyszínen készíts egy rövid videót, képet a szemetes zsákoddal, amit fájlküldővel (pl. WeTransfer) küldj el a Főkonzulátus megadott email címére. Szintén emailben add meg neved, telefonszámod, és feltétlenül írd meg, hogy pontosan hol „takarítottál” (pl. Budapest Park). Minél több helyszínt keresel fel, annál jobb! A képeket kérjük, hogy oszd meg a Facebook eseményünkben, valamint küldd el 2021. április 12-ig a következő email címre: culture.tor@mfa.gov.hu

 

A beküldők között környezetbarát ajándékot sorsolunk ki!

A beküldött képekből egy rövid összeállítást fogunk készíteni, illetve térképen fogjuk jelölni azt, ahol e közös összefogással tisztábbá tettük környezetünket. Tegyél róla, hogy a térképen minél több helyszínt tudjunk jelölni!

Csatlakozz hozzánk és légy részese egy igazán hasznos dolognak!