Kanadában rekedt magyarok hazajuttatása a mentesítő járattal



Április 2-án sikeresen és épségben haza érkeztek az Észak-Amerikában rekedt magyar állampolgárok a magyar Kormány által biztosított mentesítő járattal. A torontói megálló során, a hosszú út előtt álló utasokat a Főkonzulátus szervezésében és torontói magyar vállalkozók támogatásával 150 adag élelelmcsomaggal tudtuk ellátni.

A szövetségesi együttműködés jegyében a Budapestről Torontoba tartó mentesítő járattal 9 kanadai állampolgár hazajutását is lehetővé tettük. ​

Rendkívüli időket élünk, és a rendkívüli idők rendkívüli tetteket és rendkívüli embereket kíván.

​​A nemzeti összetartozás évében az összefogás még fontosabb, amely Torontóban tettekben is megvalósult. Példaértékű volt a kialakult helyzetben a torontói magyarok összefogása, az étel csomagok mellett Vancouverből, Calgaryból, Nyugat-Kanada földrajzilag távoli pontjairól a mentesítő járatra már napokkal korábban Torontóba érkezett honfitársaink ingyenes elszállásolásában is önzetlenül segítettek.

Torontói magyarok felajánlásából, a korábban összegyűjtött 4 ezer helyett, végül összesen 15 ezer arcmaszkot is haza tudtunk küldeni a mentesítő járattal Magyarországra.

A fenti példák bizonyítják, hogy a magyar Kormány nemzetpolitikája beérett, az meghozta gyümölcsét. Helyes volt kitekinteni és figyelmet fordítani a nyugati diaszpórában élő nemzettársainkra. A kanadai magyarok, ahogy lehetőségük kínálkozott, most ők viszonozták a törődést és segítették az anyaországot!

Köszönet illeti a segítő, adakozó kanadai magyarságot a nehéz időkben nyújtott támogatásért! Köszönet a repülőgép személyzetének, akik ezen a rendkívüli hosszú és megterhelő úton biztonságosan haza juttattak az utasokat!


További képek