Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztivál és Regionális Diaszpóra Tanácsülés Winnipegben

Október 11-13. között Winnipegben került megrendezésre a 41. Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztivál, amely közel ezer főt megmozgatott meg. A fesztivál gálaestjét Palkovits Valér főkonzul és Andrew Smith manitobai parlamenti képviselő nyitották meg.

Palkovits Valér hangsúlyozta, hogy a világ bármely részén élő magyarok számára az egyik legfontosabb közösségmegtartó erő a néptánc, illetve a néptánccsoportokban rejlik. Sokan itt találnak kapcsolódási pontot magyarságukhoz, őseik kultúrájához és hagyományaihoz, valamint a velük együtt élő magyarokhoz. Magyar identitásukat átélhetik minden egyes próbán, fellépésen, táncházban és különböző nagyobb szabású találkozókon, összejöveteleken, úgy mint ezen a hétvégén a Nyugat-Kanadai Néptánc Fesztiválon is lehetősége van a tánccsoportoknak találkozni egymással.

A Fesztivál során október 13-án Nyugat-Kanadai Regionális Diaszpóra Tanácsülésre is sor került magyar szervezetek vezetőivel, Szenthe Anna kanadai diaszpóra tanács elnök vezetésével, amelyen a Palkovits Valér főkonzul és Laky-Takács Péter magyar közösségi diplomata is részt vett.

​További képek