A Főkonzulátus konzuli kerülete: 

Alberta, Brit-Kolumbia, Ontario (kivéve Ottawa szövetségi főváros közigazgatási területe), Manitoba, Saskatchewan tartományok, Yukon és az Északnyugati Területek (Northwest Territories)

Főkonzul: dr. Jákó János

Konzul: Dr. Benrhardt Barbara Éva

Elérhetőségek

Címünk: 175 Bloor Street East, South Tower, Suite 1109, Toronto, ON, M4W 3R8

Telefonos elérhetőségünk konzuli ügyekben: +1- 647-349-2553

Felhívjuk figyelmét, hogy a konzuli ügyekben tájékoztatást kizárólag kedden és csütörtökön 9:00-12:00 között tudunk adni

E-mail elérhetőség konzuli ügyekben: consulate-tor@mfa.gov.hu

 

Ügyfélfogadási idők:

Hétfő:              9:00- 12:00, 13:00-16:00

Kedd:               9:00-12:30

Szerda:            9:00-12:30

Csütörtök:       9:00-12:00, 13:00-16:00

 

Ügyintézés:

Ügyfeleinket előzetes időpont foglalás alapján fogadjuk. Időpontot foglalni az alábbi linken, illetve a honlapunk Kezdő oldalán az "Időpontfoglalás konzuli ügyintézéshez" menüpontban tud:

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home

Időpontfoglalást nem igénylő ügyek:

1. Ideiglenes útlevél ügyek (érvényes egyszeri utazásra, indokolt esetben)

2. Életbenlét igazolás hitlesitése (nyugdijasoknak)

3. Halottszállitási engedély

4. Elkészült okiratok, dokumentumok átvétele

Fentiekben megjelölt, időpontfoglalást nem igénylő ügyek esetében az ügyfelek fogadása érkezési sorrendben történik. Az előzetes időpontfoglalással rendelkező ügyfelek elsőbbséget élveznek, igy hosszabb várakozási idővel kell számolni.

Az időpontfoglalás alapján kizárólag azon ügy intézésére van lehetőség, amelyre a foglalás szól.

Tekintettel az ügyfelek nagy számára, felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy, amennyiben az Ön által lefoglalt időponthoz képest késik, kérelmét nem tudjuk fogadni. Így az esetleges kellemetlenségek megelőzése végett, kérjük, hogy pontosan jelenjenek meg.
Konzuli díjak:

Minden díjat személyesn benyújtott kérelem esetén bankkártyával

- postai úton benyújtott kérelem esetén "Consulate General of Hungary" vagy "Embassy of Hungary" névre kiállított pénzesutalványon ("money order")

fizetheti be. Készpénzt és csekket nem tudunk elfogadni.

A magyarországi ügyintézést igénylő konzuli ügyek állásáról (útlevél, állampolgárság. születés/házasság anyakönyvezése) a konzulátus nem tud tájékoztatást adni. Amennyiben érdeklődni kíván, közvetlenül az adott magyarországi hivatalt keresse meg.

Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon, e-mailben vagy postán értesítjük Önt.

Az egyes dokumentumok, okmányok átvételére munkanapokon ügyfélfogadási időben várjuk ügyfeleinket, amelyhez nem kell időpontot foglalni. 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a torontói főkonzulátuson vízumkérelmek beadására nincs lehetőség. Vízumkérelmét lakóhelytől függetlenül benyújthatja Ottawában a Magyar Nagykövetség Konzuli Hivatalánál. Az eljárásről bővebb tájékoztatást a nagykövetség honlapján talál.

Munkatársaink várják szeretettel!