Konzuli Ügyintézés 
 

 

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2020. május 20-tól –a járványügyi óvintézkedések betartása mellett- fokozatosan újraindítjuk egyes, személyes ügyintézést igénylő konzuli szolgáltatásainkat.

Május 20-tól a torontoi főkonzulátuson és a vancouveri alkonzulátuson is az alábbi ügyek intézésére tudnak időpontot kérni, melyet kizárólag emailben tehetnek meg:

 

  • Útlevél igénylés, amennyiben:
    • Az elmúlt 3 hónapban járt le az előző útlevél érvényessége, vagy
    • A következő 1 hónapban jár le az előző útlevél érvényessége, vagy
    • Kiskorú részére igénylik, vagy
    • Egyéb, igazolható okból sürgős az ügyintézés
  • Gyermek születésének hazai anyakönyvezése, ezzel összefüggően házasság hazai anyakönyvezése, Fiatalok Életkezdési Támogatásának igénylése, gyermek első útlevelének igénylése
  • Ügyfélkapu regisztráció
  • Külföldön élő magyar állampolgárként történő nyilvántartásba vétel
  • Konzuli tanúsítvány vezetői engedély honosításához

 

Egyéb ügytípusok esetében, ahol jogszabály nem tiltja, igyekszünk lehetővé tenni a postai úton történő ügyintézést (pl. erkölcsi bizonyítvány igénylése, személyi- és lakcímnyilvántartásba vételi kérelmek külföldön élőként, haláleset hazai anyakönyvezése).

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy –tekintettel a jogszabály által meghosszabbított ügyintézési határidőre- továbbra sem foglalható időpont a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére küldendő, úgynevezett „életbenléti igazolások” hitelesítésével kapcsolatos ügyintézésre.

 

Figyelem!

Ügyfélfogadásra csak előre egyeztetett időpontban van lehetőség, az ügyféltérben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, szájmaszk viselése az ügyintézés teljes időtartama alatt kötelező, ennek meglétéről az ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk.

Kérjük, hogy minden esetben várják meg a Konzuli Hivatal munkatársainak visszaigazolását az időpont tekintetében, mivel ennek hiányában nem tudjuk ügyintézésre fogadni.

Kérjük, hogy kövessék nyomon honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan naprakész tájékoztatást teszünk közzé a konzuli szolgáltatásokról.

 

Ügyintézéshez az alábbi elérhetőségeinken tud jelentkezni:

 

Magyarország Főkonzulátusa, Toronto: consulate.tor@mfa.gov.hu

Magyarország Alkonzulátusa, Vancouver: mission.van@mfa.gov.hu