2 Aug

Tájékoztató a Kanadába való beutazás egyes szabályainak változásairól- biometrikus adatfelvétel bevezetése

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kanadai beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételeket Kanada határozza meg. A magyar konzuli szolgálat által közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek.

Tájékoztatjuk a Kanadába utazni szándékozókat, hogy 2018.  július 31-től a látogatási célú vízumot, tanulmányi vagy munkavállalási engedélyt, állandó tartózkodói státuszt vagy menekültügyi kérelmet benyújtó 14 és 79 év közötti kérelmezők esetében a biometrikus azonosítók közül arcképmást és ujjnyomatot rögzítenek a kanadai hatóságok. Ezen követelmény alól kivételt jelent a turizmus céljából történő beutazás, azaz amennyiben a beutazó rövid időtartamú turisztikai céllal érkezik Kanadába, és rendelkezik elektronikus beutazási engedéllyel (eTA-val), nem szükséges a biometrikus azonosítók rögzítése. Kanada előreláthatóan 2018. novemberétől speciális Vízumkérelmezési Központot hoz létre Bécsben, amely működésének megkezdéséig az osztrák fővárosban működő nagykövetségük konzuli részlege látja el a szükséges feladatokat.

Bővebb információért kérjük tanulmányozza a kanadai hatóság erre vonatkozó tájékoztatóit, melyeket a következő linkeken érhet el: