Hírek

Semmelweis Ignác szobrának avatása Torontóban

A Semmelweis-emlékév keretében 2019. február 6-án került sor a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác Polgár Botond, fiatal erdélyi származású magyar szobrászművész által készített bronz alkotásának átadására Torontóban.
Tovább

Kihelyezett konzuli fogadónap Vancouver városában

A Torontói Főkonzulátus kihelyezett konzuli napot tart Vancouverben 2019. február 11-én és 12-én.
Tovább

Felhívás Magyar zászló- és címer, illetve „Istennel a hazáért és a szabadságért!” rajz- és esszépályázatra

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a Magyar zászló- és címer, illetve – a Rákóczi-emlékévhez kapcsolódóan – „Istennel a hazáért és a szabadságért!” témakörökben rajz- és esszépályázatot hirdet.
Tovább

"Wow Hungary" turizmuspromóciós esemény Torontóban

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2019. január 22-én tartotta első, a WOW Hungary turizmuspromóciós kampányt bemutató rendezvényét Torontóban, a Főkonzulátus közreműködésével.
Tovább

Palkovits Valér főkonzul vancouveri látogatása

Palkovits Valér főkonzul 2019 január eleji vancouveri látogatása során tájékoztatást adott a magyar szervezetek vezetői és képviselői részére az új alkonzulátus nyitásának aktuális helyzetéről, valamint köszönetét fejezte ki Molnár André tiszteletbeli főkonzul és Szilágyi Amália tiszteletbeli alkonzul hosszú éveken át kifejtett áldozatos munkájáért.

Tovább