Magyar Örökség Hónap Ontarióban

 

Kanada legnépesebb tartománya, Ontario elfogadta azt a törvényt, amely 2022. április 11-én hatályba lépve minden év októberét hivatalos Magyar Örökség Hónapnak — Hungarian Heritage Month — nyilvánította.  A törvény elfogadása kiemelkedő nemzetpolitikai és diplomáciai siker, egyben a maga nemében egyedülálló és egész Kanada-szerte is az első.

A Magyar Örökség Hónap bevezetése több éves előkészítés után jöhet majd létre ősszel a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Torontói Főkonzulátus közös munkájának köszönhetően – MTI.

 

Palkovits Valér torontói főkonzul szerint egyedülálló elismerése ez a kanadai magyarok évszázados szorgalmának és tehetségének, amivel tevékenyen hozzájárultak Kanada legnépesebb tartományának fejlődéséhez.

Nagyon hálás vagyok, hogy olyan barátai vannak Magyarországnak itt Torontóban, mint Michael Tibollo miniszter úr, aki felkarolta a kezdeményezésünket

– mondta a torontói főkonzul.

Balla Sándor, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke a közleményben kiemelte: nagyon büszkék magyarságukra és arra, hogy Ontario tartományban a világon először lesz Hungarian Heritage Month.

Sok munkánk van benne, de megérte.