Budapest Airport-Air Canada légiszállítmányozási workshop Torontóban

A BUDAPEST Airport részt vett a világ egyik legnagyobb légiszállítmányozási kiállításán, a TIACA-n (The International Air Cargo Association) Torontóban, amelynek keretében a Főkonzulátus és a BUDAPEST Airport közös szervezésében október 19-én légiszállítmányozási szeminárium megtartására került sor Torontói Főkonzulátuson.

Palkovits Valér főkonzul megnyitó beszédében a kiemelte Magyarország üzleti környezet nyújtotta lehetőségeket, valamint az ország központi elhelyezkedéséből, infrastruktúrájából adódó logisztikai potenciált. Demeter-Pintér Mariann külgazdasági attasé a turisztikai lehetőségeket mutatta be, Simon Gábor, az ottawai nagykövetség külgazdasági attaséja pedig a befektetési lehetőségekről beszélt, kiemelten a logisztika vonatkozásában. A BUD Airport részéről előadást tartott René Droese Airport cargo- és ingatlan üzletág igazgató, valamint azaz Air Canada Cargo képviseletében Jason Dacota fejlesztési és kereskedelmi startégiai igazgató.

A szemináriumon olyan jelentős helyi cégek is részt vettek, mint a teljes Kanadát lefedő Rodair, a közel 30 éve a működő Canaan vagy a FEDEX Canada.