Magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Főkonzulátuson

 

​​A nemzeti ünnep alkalmából október 18-án került sor a Főkonzulátuson a Kanadai Magyar Képzőművészek (HUVAC — Hungarian Visual Artists of Canada) képeiből rendezett színvonalas kiállítás megnyitójára.

 

 

Palkovits Valér főkonzul megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Kanadai Magyar Képzőművészeket a közös örökség, a kreativitás és a művészet szeretete köti össze, hidat képezve emberek, generációk és nemzetiségek között.

 

 

A Főkonzulátus elkötelezett támogatója a helyi magyar művészeknek és mára már hagyománnyá vált, hogy helyet biztosít az alkotásaikból nyílt tárlatnak, ezzel is elősegítve, hogy minél szélesebb kör ismerhesse meg munkásságukat. Az eseményen 13 HuVAC művész alkotását lehet megcsodálni. Nemcsak a festészet szerelmesei, a fotográfa és kerámia kedvelői is találhattak szívükhöz közel álló munkákat.

 

 

A kiállítók névsora: Baranyai Anika, Bell Éva, Cserháti Péter, Horthy Nándor, Keszei Attila, Kralovanszky Balázs, Kushner Leon, Lowy Kati, Sarkany H. Maria, Schultz Gábor, Siklos Kati, Horthy Turkewitsch Éva, Zádori István.