Magyarországi látogatása során Michael Tibollo Ontario tartomány mentális egészségért és szenvedélybetegségért felelős minisztere ellátogatott a budapesti TritonLife Magánkórházba, ahol Haraszti Péter, alapító vezérigazgató és Dr. Mátrai Tamás, az emlősebészeti központ vezetője fogadta a delegáció tagjait az ország egyik leggyorsabban fejlődő magán intézményében.

Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya hivatalában fogadta Michael Tibollo, Ontario tartományi minisztert. Az egyeztetés célja a Magyarország és Ontario tartomány közötti kapcsolatok megerősítése volt, amelyek kapcsán Tibollo miniszter úr elkötelezettségét fejezte ki a folyó ügyek támogatásában.

Tibollo Kaposvárra látogatott Mátrai Márta, az Országgyűlés Háznagyának meghívására. Miniszter úr megismerhette a világpiacon is meghatározó Kométa magyar húsipari vállalat egyedülálló gyártási folyamatát, egyeztetést folytatott az egészségügyi ellátórendszerek témájában a Kaposi Mór Oktató Kórház Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központjának stratégiai igazgatójával, Dr. Repa Imrével. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Pannon Lovasakadémiáján egyeztetést folytatott a szervezettel való együttműködésről az általuk alkalmazott állatasszisztált pedagógiai fejlesztési módszertan ontariói implementálásában, amely támogatja sérült, fogyatékkal élő gyermekek képességfejlesztését és hatékonyan alkalmazható számos mentális egészségügyi probléma kezelésére. A nap zárásaként ellátogatott a Bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontba, ahol Nagy János, igazgató mutatta be az intézményt és a több évtizedes múltú szarvastenyésztési programjukat.

Ekler Gergely a Sándor-palota hivatalvezetője és Palkovits Valér, külügyi igazgatóhelyettese az elnöki hivatalban fogadta Michael Tibollo miniszter urat, akivel egyeztetést folytattak a Magyar Örökség Hónapról és a szeptemberben megrendezendő V. Budapesti Demográfiai csúcsról.

A Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézetének vezetői és oktatói fogadták Michael Tibollo miniszter urat, aki megismerkedhetett a világhírű Pető módszerrel.