Hírek

Új beutazási szabályok a Kanadába belépők számára

Új beutazási szabályok a Kanadába belépők számára
Tovább

2021. évi magyar nyelvi és magyarságismereti ösztöndíjpályázat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Balassi Bálint-ösztöndíjprogramban ösztöndíjpályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2021-es tanévre, a Kárpát-medencén kívüli nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára MAGYAR NYELVI és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE.
Tovább

HUVAC-kiállítás megnyitó

Az 1956-os szabadságharchoz kapcsolódó főkonzulátusi ünnepségsorozat immáron hagyományosan a Kanadai Magyar Képzőművészek Egyesülete (Hungarian Visual Artists of Canada - HUVAC) évi rendes tárlatának megnyitójával vette kezdetét, a forradalom 64. évfordulójának előestéjén.
Tovább

A Niagara kivilágítása és nemzeti ünnepi megemlékezések

A Nemzeti Összetartozás Évében, nemzeti ünnepünk alkalmából a Főkonzulátus kezdeményezésére és a helyi magyar szervezetek közreműködésével 2020. október 23-án — a történelem során először — nemzeti színű megvilágításba öltözött a világ leghíresebb vízesése, a Niagara, valamint Toronto nevezetessége, az 553 méter magas CN Tower.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Magyarország kormánya Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot indít, melynek célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.
Tovább