Hírek

Március 15-i nemzeti ünnepi megemlékezések Torontóban és környékén

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából számos megemlékezésre és ünnepi műsorra került sor Torontóban és a környék magyar házaiban.
Tovább

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár torontói megbeszélései

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán megrendezett torontói ünnepségek díszvendége Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár volt, aki a nemzeti ünnepi rendezvények mellett megbeszélést folytatott Ontario tartomány kormányzatával és találkozott a környék magyar iskolái igazgatóival.
Tovább

Semmelweis Ignác szobrának avatása Torontóban

A Semmelweis-emlékév keretében 2019. február 6-án került sor a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác Polgár Botond, fiatal erdélyi származású magyar szobrászművész által készített bronz alkotásának átadására Torontóban.
Tovább

Felhívás Magyar zászló- és címer, illetve „Istennel a hazáért és a szabadságért!” rajz- és esszépályázatra

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a Magyar zászló- és címer, illetve – a Rákóczi-emlékévhez kapcsolódóan – „Istennel a hazáért és a szabadságért!” témakörökben rajz- és esszépályázatot hirdet.
Tovább